Hírek

2011.12.23. 20:46

Újraéledő kétezer éves történet

Veszprém - Jelentős érdeklődés kísérte a péntek esti betlehemes játékot. A kétezer éves történet a Szentháromság téren éledt újjá.

Szijártó János

Lovak, szekerek, kecskék fogadták az érdeklődőket, majd feltűntek a  pásztorok, a szent család tagjai  a tér közepén, angyalok kíséretében. Természetesen a három király, Gáspár, Menyhért és Boldizsár is jelen volt a Jézus születését bemutató szép karácsonyi műsorban, amelyet idén is a veszprémi Művészetek Háza szervezett.

A betlehemezést, a régi karácsonyhoz kötődő népszokást a Rózsa Úti Általános Iskola diákjaitól láthatta a közönség, Lovasi Márta rendezésében. A szép program zárásaként Porga Gyula polgármester és Márfi Gyula érsek kívánt boldog karácsonyt mindenkinek. A lelkek felmelegítése mellett a test melegére is gondoltak a szervezők, akik forralt borral, forró teával és frissen sült kürtőskaláccsal vendégelték meg a közönséget.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!