Hírek

2012.01.02. 20:05

Bezárt a devecseri szűrőközpont

Devecser - Az egy éven át tartott szűrővizsgálatok nem mutattak ki a vörösiszap-katasztrófával összefüggő, hosszan ható egészségkárosodást.

Tóth B. Zsuzsa

A tavalyi év végével bezárt a Kormányzati Egészségügyi Szűrőközpont a városban. A vörösiszap-katasztrófát követően kezdetben fél évre tervezte a központ működését a kormányzat, azonban a lakosság megnyugtatására meghosszabbították a nyitva tartását az év végéig. A  központ egyik vezető orvosa, dr. Nagy Zoltán is azt nyilatkozta lapunknak, nem szükséges tovább működtetni.

- Folyamatosan figyelemmel kísértük a lakosság egészségi állapotát. Az elvégzett vizsgálatok nem mutattak ki a vörösiszap-katasztrófával összefüggő, hosszan ható egészségkárosodást. Az adatokat még fel kell dolgozni, azokról január közepére összefoglaló jelentés készül - közölte az orvos.

A 2010. december közepén megnyílt központban mostanáig több ezer megelőző szűrővizsgálatot végeztek el Devecseren, Kolontáron, Somlóvásárhelyen kívül Somlójenőn, Tüskeváron, Apácatornán és Kisberzsenyben  is. Mintegy nyolcezer ember számára előjegyzéssel biztosították az ellátást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!