Hírek

2012.01.04. 07:27

Drágább parkolás Füreden

Balatonfüred - Több területen és magasabb díjakat kell fizetni az idei évtől a város területén a parkolásért, de továbbra is marad a parti sávban ingyenes rész.

Győrffy Árpád

Az eredetileg vártnál nagyobb hasznot hozott a városnak a parkolók üzemeltetése a múlt évben, derült ki a képviselő-testület legutóbbi ülésén. A 2011-es, mintegy 18 millió forintos eredmény és a 2010-ről tartalékolt eredménymaradvánnyal együtt közel 37 millió forinttal gazdálkodhat a rendszert üzemeltető Probio Zrt. az idei fejlesztéseknél.

A képviselők támogatták, hogy a pénzből több olyan helyen is kialakítsák a fizetős parkolás feltételeit, ahol eddig ingyenesen lehetett várakozni. Így az idei, májustól 15-szeptember 15-ig tartó fizetős szezonban már a Park utcában és a Huray utcában is fizetni kell. Fizetőssé válik rövidesen a polgármesteri hivatal A épülete melletti, sorompóval lezárt, csak engedéllyel használható parkoló, továbbá a hivatal B épületével szemben lévő és a mélygarázs egész évben fizetős lenne.  A Probio Zrt. javaslata szerint az eddig is egész évben üzemelő kiemelt díjövezetben, a Kisfaludy és a Blaha Lujza utcában a főszezonban marad a tavalyi 500 forintos óránkénti díj. A többi díj 20 forinttal, 8-16 százalékkal nő. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!