Hírek

2012.01.16. 20:56

Februári torkoskodás

Budapest - Az idén is a hamvazószerdát követő napon, most éppen február 23-án tartják az éttermek hagyományos vendégtoborzó akcióját, a torkos csütörtököt.

Győrffy Árpád

A programot szervező Magyar Turizmus Zrt. felhívása szerint a legfontosabb szabályok megegyeznek az elmúlt években már megszokottakkal: az akcióba bekapcsolódó vendéglátóhelyeknek 50 százalék kedvezményt kell adni az ételek, italok árából az érintett napon nyitástól zárásig a helyben fogyasztóknak. (Ha az üzlet úgy dönt, bővítheti a kört a kiszállított ételekre is.) A csatlakozás feltételeként kikötötték azt is, hogy a torkos csütörtök napján ugyanolyannak kell lenni árban és választékban az étel- és italkínálatnak, mint amit az érintett héten és az azt megelőző héten kínáltak.

Az akcióban részt venni kívánó éttermek, illetve vendéglátóhelyek 2012. február 20-án 10 óráig jelentkezhetnek. Persze, minél előbb regisztrálnak, annál hosszabb ideig találnak róluk információt az érdeklődők.

A 2006-ban indított akció az első években dinamikusan fejlődött. Az első évben ötszáz, 2007-ben hétszáz, 2008-ban ezer étterem csatlakozott a kezdeményezéshez. Az eddigi csúcsot 2009-ben érték el, amikor ezerháromszáz vendéglátóhelyen kétszázharmincezer vendég torkoskodott. Ez ismétlődött meg 2010-ben is. Tavaly közel százzal visszaesett a csatlakozó üzletek száma, és a vendégek létszáma is csak 200 ezer körül alakult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!