Hírek

2012.01.18. 20:04

Nagy teher a kötvény

Balatonfűzfő - Nem sikerült a testületnek megállapodni a Raiffeisen Bankkal a 2007-ben kibocsátott kötvény törlesztési feltételeinek módosításáról - zárt ülésen alakult ki ez az álláspont.

Napló Online

Marton Béla polgármester elmondta, a képviselők nem fogadták el a bank által benyújtott ajánlatot. Felhatalmazták a polgármestert, hogy további tárgyalásokat folytasson a bankkal a kötvény terhei, a bank és az önkormányzat közötti közös teherviselés kialakítása érdekében.

A testület keddi ülésén napirendre került többek között az önkormányzat működési rendszerének átalakítása is. Szanyi Szilvia nem értett egyet azzal, hogy a jelenlegi három (pénzügyi, humán, településfejlesztési) bizottság helyett legyen csak kettő. Szerinte a bizottságok ma is alapos előkészítő munkát végeznek, szakmai szempontból vizsgálják a testület elé kerülő témákat. A tanácsnoki rendszert azért nem javasolta bevezetni, mert a feladat egész embert kíván, nem tudja, akadna-e olyan képviselő, aki vállalná.

Marton Béla és Kontics Mónika a bizottságok számának szűkítése és a tanácsnoki rendszer bevezetése mellett érvelt. A polgármester szerint a bizottságok munkája között jelenleg  átfedés van. A pénzügyi bizottság elnöke úgy véli, Fűzfőnél nagyobb városok is ellátják a feladatot két önkormányzati bizottsággal is.

Váróczi Kálmánné alpolgármester szintén a jelenlegi bizottsági rendszer fenntartása mellett foglalt állást, viszont nem támogatta a tanácsnoki rendszer létrehozását. Erdősi Gábor azt javasolta, legyen egy bizottság, amely pénzügyi, fiskális szemléletet képviseljen, de mellette dolgozzon három tanácsnok.

A képviselők végül négy igen szavazattal, három nem ellenében az ő felvetését fogadták el, azzal a módosítással, hogy a következő testületi ülésen megtárgyalják a javaslat részleteit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!