Hírek

2012.04.25. 18:41

Jól használják a diákok a médiát

Veszprém - A három nagy napilapkiadó vállalat szervezi meg évek óta a Lapot a diákoknak, röviden Ladik országos médiaismereti vetélkedőt.

Varga Ibolya

Az újságokban megjelentetett totót ebben az évben tizennyolc iskola huszonkilenc csapata töltötte ki, zömmel hibátlanul.  A második fordulóra, melyben a sajtóval és az iskolájukkal kapcsolatos feladatot kaptak, tizenöt iskola tizennyolc csapata küldte be a munkáit. Ezek többsége  is szépen sikerült, de csak  a legjobb öt csapat juthatott be a megyei döntőbe.

A diákoknak nyolc feladatot kellett megoldaniuk, melyekben a sajtóval kapcsolatos ismereteiken kívül bizonyították ügyességüket és talpraesettségüket. A zsűriben a Pannon Lapok Társaságát Aradi Virág brandmanager és Fülöp István marketingvezető képviselte, a Naplót Gáspár Gábor rovatvezető és a zsűri elnöke, Barták Péter főszerkesztő.

A feladatok közül a legnehezebbek a képfelismeréses feladatok voltak. Igen jól bántak a szavakkal,  két feladatban is remek fogalmazást készítettek. Az első helyezést a balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskola KOmédiások csapata szerezte meg, ők képviselik idén megyénket a júniusi bikali országos döntőn. Második lett az úrkúti Hauser Lajos Általános Iskola Fa pumák, harmadik a bakonynánai Magas-bakonyi Közös Igazgatású Közoktatási Intézmény Nánai ifjak, negyedik a veszprémi Báthory István Általános Iskola Tollászok, ötödik a pápai Weöres Sándor Általános Iskola Nekem 8 csapata.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!