Hírek

2012.05.10. 19:01

Az uniós út a járható

Veszprém - Az uniónak nincs alternatívája, Európát nem tudja kiváltani Kína és Kazahsztán - hangsúlyozta csütörtöki sajtótájékoztatóján az MSZP megyei elnöke.

Halmos György

Gőgös Zoltán hozzátette: a közös uniós agrárpolitika nélkül Magyarországon 30 százalékkal lennének drágábbak az élelmiszerek. Európa védi saját eszmerendszerét, mindenkinek így kell tenni, aki a demokrácia elkötelezett híve. Ugyanakkor nem kell mindent kritika nélkül elfogadni, hiszen a részei vagyunk ennek, ez nem Moszkva - fogalmazott a politikus.

A Budai Gyulának (Fidesz), a Vidékfejlesztési Minisztérium államtikárának pápai sajtótájékoztatóján elhangzottakkal kapcsolatban úgy fogalmazott: "maradt volna a fővárosban és próbálja meg a parlamentben megmagyarázni azokat az intézkedéseket, amelyek gazdák százainak, ezreinek okoznak problémákat".

Más témaként "örömét" fejezte ki, hogy Hárskút környékére új mezőgazdasági befektető érkezett a megyébe, Simicska Lajos felesége. Reményének adott hangot, hogy ott nem azért vonták vissza a földpályázatokat, hogy megvárják az új jelentkezőt.

A nagyesztergári probléma kapcsán a megyei kormánypárti politikusokat kérte, hogy emeljék fel a szavukat, mert nem szerencsés az olyan pályázati rendszer, ahol negyven éve működő vállalkozásokat egy tollvonással tönkre lehet tenni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!