Hírek

2012.05.14. 17:26

Cozma-per - Megtorlás miatt jöttek Veszprémbe

Veszprém - Letöltendő börtön, egy esetben fegyházbüntetést kért a Cozma-ügy garázdaság miatt indítot büntetőeljárásában hétfőn a több mint hatórás perbeszéde után az ügyészség képviselője a 25 vádlott többségéré. Többeknél hosszasan sorolta a súlyosbító körülményeket.

Halmos György

Az ügyész perbeszédével folytatódott hétfőn a Cozma-per garázdasággal kapcsolatban indított büntetőeljárása, az ügyészség összesen 25 személyt vádolt meg csoportosan, a köznyugalmat súlyosan megzavarva, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettével.
 
Dr. Sárosi Dóra ügyész szerint az ügyben meghallgatott több száz tanú, a szakértői vélemények alapján kijelenthető, hogy megalapozott a vád. Megemlítette, az enyingi találkozóról a vallomások alapján bebizonyosodott, nem spontán összejövetel volt. Azt  egy korábban székesfehérváron, az enyingi társaság egyik tagja ellen irányuló támadás megtorlása céljából hívták össze.



Az Enyingről  autókonvojban érkező 25 fős társaság a veszprémi Patrióta lokál közönségében félelmet keltett, többen agresszívan viselkedtek, ezt  főként tanúvallomások támasztották alá. A társaság tagjai éreztették fizikai fölényüket is. A tánctéren történtekkel kapcsolatban elhangzott, hogy a videofelvételek és tanúvallomások alapján kizárható, hogy Marian Cozma provokált volna, a sportoló és társai jogos védelmi helyzetben voltak. 

Elmondta: 15 támadóból álló tömeg üldözte Uros Vilovszkit. Több vádlottnál súlyosbító körülmény a büntett előélet, a társtetteség, az erőszakos cselekmények elszaporodttsága, míg volt akinél enyhítő körülmény a megbánás és a beismerő vallomás, vagy a kiskorú gyermek.  A tárgyalás perbeszédekkel folytatódik.

A Cozma-gyilkosság további cikkei

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!