Hírek

2012.05.10. 15:22

Ígéret a vasútállomás virágosítására

Balatonalmádi - Stílusosan fogalmazva lehetne azt is mondani, hogy sínen van a városban lévő MÁV állomások virágosítása, pontosabban ígéret van rá.

Halmos György

A Nők a Balatonért (NABE) almádi szervezetének tagjai régóta szívügyüknek tekintik, hogy a városban lévő vasútállomások a lehetőségekhez képest rendezettek legyenek, ezért például tavaly ők ültettek virágokat.

- A településre vonattal érkezők először az állomást látják meg, ezért nem mindegy, hogy milyen képet alakítanak ki a vendégek az első benyomások alapján - mondta Töltési Erzsébet, a NABE almádi csoportjának tagja.

A NABE mellett a Városgondnokság is egyeztetéseket folytatott a MÁV-val, hogy kulturáltabbak legyenek a vasútállomások és környékük. A legutóbbi egyeztetésen ígéretet kaptak arra, hogy a közeljövőben a társaság elvégzi a virágosítást a városközpontban lévő állomáson. A MÁV egyébként a szervezet tagjainak segítségét kérte a virágok gondozásában. A megbeszélések folyamán kiderült: a káptalanfüredi állomás virágosítását nem tervezik, mert ahol nincs állandó személyzet, nem ültetnek ki virágot, hiszen nincs aki gondozza azokat. Töltési Erzsébet szólt arról is, a MÁV megadta a kezelői hozzájárulást és önkéntesekkel lefestik a káptalanfüredi állomás összegraffitizett falait.

Az állami cég tájékoztatása szerint az idegenforgalmi szezonban "emelt szintű takarítást kapnak" az állomások és megállóhelyek. Töltési Erzsébet megjegyezte, hogy az eddigi munkában sokat segített Bartha Józsefné és Győri Miklósné, akik még adománygyűjtést is szerveztek a munkálatok kiadásainak fedezésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!