Hírek

2012.05.30. 09:54

Indulhat a hulladékkezelés Királyszentistvánon

Királyszentistván - Elhárult az adminisztratív akadály, így lassan megkezdheti alternatív működését a királyszentistváni hulladékkezelő központ.

Tremmer Tamás

Kiadta a környezetvédelmi engedélyt a Közép-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség, így nincs adminisztratív akadálya annak, hogy a királyszentistváni hulladékkezelési központ megkezdje alternatív működését, tájékoztatott a jó hírről Czaun János.

Ismeretes, a nyitás előtt álló hulladékkezelési központban tavaly májusban tűz ütött ki, egy csarnok kiégett, ezért kérték a projektzárási határidő meghosszabbítását.

Az önkormányzati társulás elnöke a Naplónak elmondta, a csarnok végleges helyreállításáig mobil berendezéseket bérelnek, amelyekkel biztosítani tudják a működést, innen az alternatív üzemmód elnevezés. De a technológia változatlan, a hulladékkezelés ugyanúgy történik, mint az eredeti program esetén. Ha a csarnok elkészül, a bérelt eszközöket visszaadják a tulajdonosának. Az Európai Unió elvárása szerint a végleges helyreállítással december 31-ig el kell készülniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!