Hírek

2012.05.24. 19:29

Két iskola megszűnik, egy pedig megszületik

Veszprém - Egyesül a Dohnányi és a Csermák iskola, létrejön egy többcélú zenei oktatást szolgáló intézmény, határozott a városi közgyűlés oktatási, ifjúsági és sportbizottsága.

Balla Emőke

Lapunkban több alkalommal beszámoltunk arról, hogy a városi közgyűlés a Dohnányi szakközépiskola és a Csermák zeneiskola összevonását tervezi.

Az érintett felek az elmúlt hetekben, napokban folyamatosan tárgyaltak, keresték a legjobb, mindenki számára leginkább elfogadható megoldást, ami nem egyszerű feladat.

A városi közgyűlés május 31-i, csütörtöki ülésén mondja ki a végső szót, az oktatási, ifjúsági és sportbizottság szerdai ülésén azonban megfogalmazta a közgyűlésre szánt határozat javaslatait.

Az előterjesztést a kilenctagú bizottság nyolc, az ülésen jelen lévő tagja közül öten támogatták, ketten tartózkodtak, egy tagja ellenezte.

A javaslat szerint július 31-én megszűnne a Csermák Antal Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és a Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola, augusztus 1-jétől pedig alapítanának egy többcélú zenei oktatást szolgáló iskolát, a Veszprémi Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményt, tájékoztatott a bizottság döntéséről Némedi Lajos alpolgármester. Két intézményegységét - a Csermák Antal Zeneiskolát és a Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskolát - intézményegység-vezető irányítja, ugyanakkor az iskola élére igazgatót neveznek ki. Az igazgatói posztra pályázatot írnak ki, addig megbízott igazgató hangolja össze a két intézmény működését. Az új intézmény székhelye a Megyeház tér 5. (azaz a Csermák zeneiskola), telephelye az Eötvös u. 1. (azaz a Táncsics Mihály Szakközépiskola).

A zeneművészeti szakközépiskola diákjainak a kollégiumi elhelyezést a Táncsics iskola biztosítja és tantermeket is itt kapnak: nyolc tantermet egész nap használhatnak, délután a Jutasi úti A épületben plusz tizenhárom teremben zenélhetnek az ifjú muzsikusok. A Csermák zeneiskolában délelőttönként 42 tanterem áll rendelkezésükre, délutánonként itt az alapfokú művészetoktatás zajlik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!