Hírek

2012.05.12. 14:59

Másodfokú riasztás van érvényben megyénkben

Budapest - Másodfokú riasztást adott ki szombat délután az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) Veszprém és Győr-Moson-Sopron megyére, valamint Vas és Zala egy részére az erős széllökések miatt.

MTI

Az OMSZ honlapján közzétett adatok szerint ezeken a területeken a legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 kilométer per órát.
   
A Dunántúl többi részén - Baranya és Tolna megye néhány kistérségétől eltekintve - az alacsonyabb első fokú riasztás van érvényben, csakúgy, mint Budapesten, valamint Pest megye nyugati és északi területén.
   
A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint viharos széllel és zivatarokkal érkezik délután Magyarország fölé egy hidegfront, amelynek nyomán jelentősen, 10-15 Celsius-fokkal csökken a levegő hőmérséklete.


   
Ezt támasztja alá az idokep.hu honlapon olvasható, délután három óra után tett bejegyzés is, amely szerint Mosonmagyaróváron rövid idő alatt 28 fokról 18-ra zuhant a hőmérséklet.
   
A Főkert az MTI-hez eljuttatott közleményében arra kérte a budapestieket, hogy a balesetveszély megelőzése érdekében lehetőség szerint ne parkoljanak, illetve hosszabb ideig ne tartózkodjanak a fák alatt. Hozzátették, hogy az esetleg leszakadó ágakat munkatársaik a lehető legrövidebb idő alatt elszállítják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!