Hírek

2012.05.14. 11:08

Művészet és sport Sümegen

Címkék#sümeg

Sümeg - A kultúra és a sport jól megfér egymás mellett a barokk kisvárosban. Erről akár az elmúlt néhány hét alapján is meggyőződhet bárki, de ha a következő pár hetet nézzük, a kínálatra nem lehet panasz.

Szijártó János

Az önkormányzat sajtóreferense, Tisler Anna elmondta, hogy a nagy érdeklődésre számot tartó közelmúltbeli Mindszenty-kiállítás, illeve a város új galériájának megnyitása után ismét csábító  tárlattal várják az érdeklődőket. A püspöki palotában kisgrafikai kiállítást rendeznek május 19-én 16 órai kezdettel, ahol a  fametszettől a számítógépes grafikáig  sok különleges alkotást csodálhatnak meg a látogatók. A megújult palotában egyébként számos érdekességgel találkozhattak már a vendégek, például Horváth Márton üvegművész, Frederick Hagan kanadai festőművész kiállításával, vadászati kiállítással, de a Városi Képtár alkotásai is itt kaptak helyet.

A kultúra mellett a sportban is szép eredményekkel büszkélkedhet Sümeg. Mint megtudtuk, a Kéthelyen rendezett minapi minősítő versenyen tradicionális íj kategóriában Rédei Zoltán fölényesen nyert, mindössze hét ponttal maradt le az országos csúcstartótól. Adorján Tamás tizedik helyezettként végzett. A történelmi íj kategóriában Németh Richárd második lett. Nem akármilyen eredményel büszkélkedhet a a Ramassetter iskola röplabdacsapata, hiszen országos bajnoki címet szereztek a szuper mini korosztályos tagjai Pakson. Az iskolát Takács Panna, Blázsovics Dorka, Fábián Dzsenifer, Fülöp Petra, Tóth Panna, Marton Gabriella, Sotonyi Cintia képviselte. A csapat legjobb játékosa Takács Panna csapatkapitány lett, a torna legjobb játékosa címet Blázsovics Dorka vehette át.

A röplabások edzője, Szabó Tamás tájékoztatása szerint a versenyen kilenc csapat közül bizonyultak a legjobbnak, olyan együtteseket utasítottak maguk mögé, mint a tavalyi győztes, a nyíregyházi Móricz iskola, Paks, Eger, Kazincbarcika.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!