Hírek

2012.05.04. 08:10

Rendőrök és tűzoltók napja

Veszprém - Szent György, a rendőrök és Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja alkalmából rendhagyó, együttes ünnepi állománygyűlést rendeztek a megyeházán, ahol kiosztották az év megyei rendőre és tűzoltója elismerést.

Halmos György

 
A közelmúltban dandártábornoká kinevezett dr. Töreki Sándor megyei főkapitány ünnepi beszédében arról szólt, hogy számos feladat volt az elmúlt évben, amelyet a két szervezetnek közös erőfeszítéssel sikerült elvégeznie. Hangsúlyozta, hogy önként vállalták a hivatást, hűséggel szolgálni az egyik legnemesebb és legfontosabb feladat.

- Voltak embert próbáló időszakok, amelyek nem törték meg, hanem tovább erősítették a szervezetek közötti együttműködést és a kapcsolatot - mondta a tábornok.

Az ünnepi rendezvényen Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke és Németh Tamás, a megyei katasztrófavédelmi igazgató adta át az év megyei tűzoltója címet, amit Nádai Tamás főhadnagy vehetett át. A tiszt Balatonfűzfőn kezdte hivatását, jelenleg a megyei igazgatóság műveleti szolgálatában dolgozik. Az év rendőre címet dr. Kovács Zoltán kormánymegbízottól és a megyei közgyűlés elnökétől Budai Tibor főtörzszászlós, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság körzeti megbízotti csoportvezetője vehette át.

Az év pápai rendőre Fűzfa László törzszászlós, a megyeszékhelyen pedig Horváth András  törzsőrmester lett. A rendezvényen mindkét szervezet állományából többen jutalmat, elismerést vehettek át.

 
Az ünnepi állománygyűlésen Az Év Veszprém Megyei Önkormányzati Tűzoltója címet Szelthoffer Ferenc, Az Év Önkéntes Tűzoltója elismerést pedig Fülöp Zoltán vehette át. Az Év Pápai Tűzoltója Imre István főtörzsőrmester, míg Veszprémé Békefi Tamás főtörzsőrmester lett.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!