Hírek

2012.06.05. 18:32

Falunap Viden

Címkék#vid#falunap

A száznál alig több lakót számláló kis faluban egész napos programkavalkáddal vártak mindenkit, kicsiket és nagyokat, környékbelieket és messzire elszármazottakat.

Schvarzkopf Anita

Délelőtt a Nagyalásony és a környékbeli falvak információival foglalkozó közösségi hírportálját lehetett megismerni, eközben a nagyalásonyi Kinizsi Pál Általános Iskola tanulóiból alakult zenekar adott koncertet a Művelődési házban. A gyerekeket és játékos kedvű felnőtteket pedig agyagkorongozás, ugrálóvár, ügyességi játékok sora várta.

A csábító illatok délben még többeket vonzottak a művelődési ház udvarára, ahol a falu szorgos asszonyai polgármesterük, Szabó Róbert vezetésével már megfőzték az ünnepi menüt. Délután tovább folytatódott a kulturális műsorok sora.

Szabó Róbert örömét fejezte ki, hogy több Vidről elszármazott is hazalátogatott, köztük Némethné Péntek Zsófia írónő is, aki az idén díszvendége volt az eseménynek. Úgy gondolja, ezek az alkalmak újra összehozzák azokat, akik valamely módon kötődnek e kicsiny faluhoz. Bár Videt csupán 125-en lakják, de ilyenkor érzi igazán, hogy a falu élni akar és élni is fog!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!