Hírek

2012.06.23. 06:37

Ha Badacsony, akkor Egry emlékmúzeum

Badacsony - Egry József félszáz festménye látható a nevét viselő, egykor lakhelyéül, alkotóműhelyéül szolgáló badacsonyi múzeumban. A tárlat a veszprémi Laczkó Dezső Múzeum és a badacsonytomaji önkormányzat anyagából állt össze.

Szijártó János

A Balaton festője itt élt és dolgozott, közel a vízhez, nem véletlen, hogy alkotásai is innen merítkeztek. Az expresszionista és a konstruktív stílusok mentén alakította ki egyedi természetelvű szemléletét, amely ma is csodálattal, tölti el a képzőművészet iránt érdeklődő közönséget. A múzeumot működtető badacsonytomaji kulturális intézmény igazgatója, Fodor József lapunkat arról tájékoztatta, hogy ők is csatlakoztak a múzeumok éjszakája kezdeményezéshez, ami jelen esetben egyebek között szombat este hosszabb nyitva tartást és kedvezményes belépési lehetőséget biztosít minden kultúrára éhes látogató számára. Az Egry hagyaték mellett az érdeklődők Gáspár Géza szobrász Margittától a Balatonig című kiállítását is megtekinthetik, illetve a tavasszal megnyitott herendi porcelán-tárlatot is. Szombat este a hosszabb nyitva tartáson túl irodalmi műsorral is készülnek a házigazdák, a helyi Himfy irodalmi kör a Piktor című művet mutatja be.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!