Hírek

2012.06.25. 17:03

Hamarosan: Árok party 2012

Július 6. és 8. között ismét megrendezésre kerül Ajkán az Árok party, a 8bites számítógépek megszállottjainak rendszeres, éves összejövetele.

Napló Online

A szervezők szeretettel várják a retro számítástechnika szerelmeseit, a Commodore 64, C= Plus4, Atari és Spectrum demoscene képviselőit, de persze a téma iránt érdeklődőket is.

Idén a magyar Commodore 64 demoscene képviselői, a Chorus, a Singular Crew és a Resource csapatok kihívták a világ legjobb C64-es alkotóit, hogy ki tudja elkészíteni a legjobb, egyfájlos demoját (audiovizuális művészeti produkciót).

Az idei Árok party műsora is igen sűrűre sikeredett: zenei programok, szemináriumok, retro kiállítás, élő szerepjáték, vetélkedők és a szokásos alkotói versenyek várják az érkezőket, valamint bemutatásra kerül a magyar fejlesztésű 4 emelet című kalandjáték, melyet 2012-ben kezdett fejleszteni a Singular Crew.

Szombaton kerekasztal beszélgetés várható a magyar kalandjáték készítés úttörőivel: Rátkai Istvánnal és Olessák Róberttel.

Az előadók között lesz Képes Gábor, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum munkatársa, témája: A magyar informatika évtizedei. Vetítésre kerül a külföldön is egyre nagyobb sikert arató magyar szabad-filmes dokumentumfilm, a Vakondok 2.

A szombat esti koncerten idén új fellépőként Soulvoidot köszöntheti a közönség, de a SidRip Alliance megszokottan magas minőségű, rockosított chipzene feldolgozásai is felcsendülnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!