Hírek

2012.06.11. 19:45

Megújul a balatonfűzfői strand - Kevesebb pénzből igényes helyreállítás

Balatonfűzfő - Három, a Föveny strand felújítására vonatkozó elképzelést mutatott be a tervező a testületnek, ebből a képviselők többsége kettőt el tudott volna fogadni, ám megvalósítani csak egyet lehet közülük.

Varga Domokos Péter

A testület rendkívüli ülésen tárgyalt a Föveny strand felújításáról. A beruházásra fedezetet a korábbi kötvénykibocsátás jelent. A két pozitív döntés azt jelenti, hogy ezúttal egyik változatmellé semtette le voksát a többség. Egyértelmű döntést hoztak viszont a városatyák arról, hogy az eddig erre acélra szánt 150 millió forint helyett csak 100 milliót költenek a strand felújítására. A tervező céget utasították, alakítsa át ennek megfelelően a műszaki tartalmat. Mindkét variáció látványos, tetszetős épületekben gondolkodik, az egyik új stílusú, modern elemekkel operál, amásik hagyományos tornyosokkal.

A döntést követően kiírják a közbeszerzési eljárást, Marton Béla polgármester ezért azt reméli, a szezon végén megkezdődhetnek amunkálatok, melyekkel várhatóan a 2013-as szezon elejére elkészülnek.



Tárgyaltak továbbá a balatonfűzfői képviselők a község másik strandjáról, a tobrukiról is. Itt avízfelület strandnak kijelölt szakasza – 3500 négyzetméter – eliszaposodott, ezáltal fürdőzésre alkalmatlanná vált. Ezért a városatyák jóváhagyták, hogy az általános tartalék terhére 2,6 millió forintért rendeljékmeg a mederkotrást. Amunkálatok elvégzése mindössze egy hetet vesz igénybe, utána amásik fűzfői strand is a látogatók rendelkezésére áll.

Feloldotta viszont a testület a közkifolyók szűkítéséről hozott korábbi rendelkezését, mert különösen a magasan fekvő nyaralók tulajdonosaitól több panasz érkezett a vízellátásra.
A szűkítést azért voltak kénytelenek elrendelni, hogy mérsékeljék a vízfogyasztást, ezzel az illegális vízkivitel lehetőségét is csökkenteni akarták. Rövid távon a problémát fokozottabb rendőri és polgárőri ellenőrzéssel akarják kezelni, hosszabb távon más megoldást lesznek kénytelenek alkalmazni, például a kártyás vízkivitelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!