Hírek

2012.06.28. 10:59

Módosított almádi költségvetés

Balatonalmádi – A testület legutóbbi ülésén pályázatot írtak ki a május végén nyugdíjazás miatt megüresedett jegyzői posztra, elfogadták az új hulladékszállítási díjakat, illetve a módosították a költségvetési rendeletet.

Halmos György

Napirend előtt Szabó Zoltán képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy a település egyes részein egyre több vadkár keletkezik. A kapitányság vezetője beszámolt eddigi prevenciós tevékenységükről, például a közeli alsóörsi strandnál, a lopások megelőzése érdekében végzett újszerű bűnmegelőzési munkájukról.

Elhangzott, hogy megjelentek azok a bűnözők, aki a Balaton-partra gépkocsival érkeznek, de itt már kerékpárral vadásznak az értékekre. A testület 2 milliárd 373 millióról 2 milliárd 663 millióra módosított az idei költségvetési főösszeget. Elhangzott, hogy a főösszeget legnagyobb mértékben a tavalyi pénzmaradvány módosította. A képviselők elfogadták a közoktatási feladat-ellátási terv felülvizsgálatát, és támogatták a Györgyi Dénes iskola logopédusi létszámának emelését.

A pénzügyi bizottság nem javasolta, de a testület megszavazta a települési szilárd hulladékszállítási díjról szóló rendeletet azzal a kitétellel, hogy onnantól érvényesek az új díjak, amikor elkezdi működését a királyszentistváni hulladéklerakó. A lakosságot a balatonalmádi kommunális szolgáltató a napokban levélben értesíti az új díjakról. Megszavazták a képviselők, hogy a városrehabilitációs keret terhére felújítják a lokátor állomáson lévő, az önkormányzat tulajdonában lévő épületet, és ott már idén művésztábor kezdheti meg működését. A jegyzői posztra pályázatot írnak ki, aminek benyújtási határideje november vége, addig az aljegyző, Kovács Piroska Rózsa látja el a teendőket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!