Hírek

2012.06.27. 17:16

Segítenék a fiatalokat

Veszprém - Több olyan kormányzati intézkedés született az elmúlt időszakban, amely inkább rontotta, mint javította a fiatalok foglalkoztatási helyzetét, mondta Gerstmár Ferenc.

Balla Emőke

Ilyen például a nyugdíjkorhatár emelése, amely azt okozza, hogy a fiatalok nem tudnak időben belépni a munkaerőpiacra - közölte az LMP önkormányzati képviselője. Az LMP arra kérte az emberierőforrás-minisztert, hívjon össze kerekasztal-megbeszélést, hogy a fiatalok foglalkoztatási helyzetét javítsuk.

A nyilatkozatok szerint a veszprémi városvezetés számára fontos, hogy azok a fiatalok, akik itt töltik iskoláséveiket, ide kötődjenek és visszajöjjenek. Pár héttel ezelőtt jelentették be egy városi ifjúsági stratégia kidolgozásának tervét. Gerstmár Ferenc reméli, a stratégia és a hozzá kapcsolódó cselekvési tervek összeállítóinak sikerül bevonni a civil szervezeteket, a szakembereket, az ifjúsággal foglalkozó intézményeket és a fiatalokat, vonzó lehetőségeket dolgoznak majd ki a közösségi terekre, a szabadidő hasznos eltöltésére vagy a karriertervezésre vonatkozóan. A munka eredményei akkor lesznek látványosak, ha az önkormányzat előre tud lépni a munkahelyteremtés ösztönzése és a lakhatási feltételek elősegítése területén, hosszú távú perspektívát kínálva a városban élő fiataloknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!