Hírek

2012.07.06. 17:34

Cirkusz, ének, zene és tánc

Balatonfüred A mintegy ötszáz résztvevő színes felvonulásával hivatalosan is megkezdődött pénteken a 12. Balaton-ifjúság-művészet nemzetközi összművészeti fesztivál.

Győrffy Árpád

A vendégeket köszöntő Bóka István polgármester és a csoportvezetőkkel közös sajtótájékoztatót tartó Hári Lenke alpolgármester szerint a 2000 óta a városban tartott program fontos része lett a balatonfüredi nyárnak. Különleges műsorával segít, hogy a vendégek kellemesebben érezzék magukat, miközben a résztvevők megismerhetik a térséget.



Ukrajnából, Szlovákiából, Oroszországból, Kirgizisztánból és hazánkból közel harminc csoport érkezett a rendezvényre. A fellépők zöme 10-15 év közötti, de az idén is vannak idősebbek is. Igaz, a tavalyi, 80 felett járó jakutföldi matrónáktól vagy húsz évvel elmaradnak. A sokszínű műsorban a cirkuszi produkciótól az énekig, táncig, hangszeres előadásig sok minden helyet kapott. A zsűri előtti fellépések már napközben lezajlottak. A hangszeres produkciókat a zeneiskolában, a többit a szabadtéri színpadon mutatták be. A megnyitó előtt tartott sajtótájékoztatón a fesztivál díszvendége, Ismet Zaatov, a Krími Autonom Köztársaság kulturális miniszterhelyettese javasolta, hogy Füred és az egyik krími város között hozzanak létre testvérkapcsolatot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!