Hírek

2012.07.26. 14:50

Tíz nap a humor nagyágyúival a poénok ''viharos'' tengerén

Balatonfüred - Tíz nap nevetés, humoristák, zenészek, élő legendák, kabaré, önálló estek, all stars csapat, három színpad, Balatonfüred és a Sun City, azaz nyaralás, kacagás és buli egy helyen. A visszaszámlálásnak vége, pénteken indul a mulatság, a "fesztivál, ami jobb, mint a reklámja". Pedig az sem volt rossz...

Gajdos József

- A Dumaszínház hagyományos nyári stand-up fesztiválja idén Balatonfüredre költözött, hogy az eddigieknél nagyobb szabású rendezvényen szolgálhassa ki a nevetésre, szórakozásra és bulizásra vágyó közönség igényeit - mondta Litkai Gergely, a színház főszerkesztője.

Július 27. és augusztus 5. között a Sun Cityben tehát a humor és a zene legjobbjai fokozzák a hangulatot. Az egykori görög faluban Aranyosi Péter, Hadházi László és Kovács András Péter DumaJam műsora nyitja a rendezvénysorozatot a nagysátorban.


 
- A Balatonon így még nem is léptem fel, és ez lesz az első, hogy az Evolúció című önálló estemet fesztiváli keretek között mutathatom be, illetve lesz még Dumakoncert, ami igazi zenei különlegesség. Milyen közönségre számítunk? Ugyebár az északi part nem olyan sekélyes, így talán ezt a látogatókról is elmondhatjuk majd... Egyébként Balatonfüred az elmúlt években nagyon a szívemhez nőtt, szerintem ez lett a Balaton első számú városa - mondta lelkesen Kovács András Péter.

A fesztivál Lipstick klubjában Felméri Péter Lol című önálló estjével indul a humormaraton 18 órától.

- Erre az önálló estre külön gyúrok, és rajzolok majd a színpadon - leplezte le a készülő meglepetést Felméri Péter, és kérdésünkre elárulta a Balatonhoz fűződő gyerekkori élményét is. - Nekem kiskoromból az maradt meg a legjobban, hogy kolozsvári gyerekként, amikor eljöttünk a szüleimmel a Balatonhoz, mennyire csodálkoztam egy jégkrémárus cég kocsiján, hogy autóból lehet fagyit kapni! Valamiért ez az élmény olyan elevenen él bennem.

Pénteken este 22 órától a Heaven Street Seven zenél, vasárnap este pedig az  Ocho Macho várja azokat, akiket nem csak a humor érdekel. Szombaton este a Maciarcok (Aranyosi, Hadházi, Szupkay és Rekop) szórakoztatják a közönséget, de megismerhetjük az elmúlt év kiemelkedő új felfedezettjeit is, kilenc órától pedig a Budapest Bár koncertje zárja az intenzív szombati napot Füreden.

A DumaFüred fesztiválra jegyek kaphatók a Napló ügyfélszolgálati irodájában,  Veszprém, Szabadság tér 15. alatt. Hűségkártyás előfizetőink tíz százalék kedvezményt kapnak a belépőjegyek árából.

 


A humoristákkal érdemes részt venni a fesztivál ideje alatt háromszor induló reformkori sétán, amely Füred nevezetességeivel ismerteti meg az érdeklődőket, az elsőt szombaton délután fél ötkor vezeti Rekop György, a séta a Blaha utca 3-tól, a Városi Múzeum épületétől indul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!