Hírek

2012.07.19. 17:40

Visszakozott a testület - Lebontják a kerítést Balatonkenesén

Balatonkenese - Lebontják a Vak Bottyán strandnál azt a két héttel ezelőtt felállított kerítést, amivel a néhány száz méter hosszú közparkot elkerítették.

Halmos György

A testület egyhangúlag hozta meg a határozat visszavonásról szóló döntését a csütörtöki rendkívüli ülésén. A hét igen döntést a jelenlévő érdeklődők, civilek - akik megtöltötték a polgármesteri hivatal tanácstermét – tapssal fogadták. A sokat vitatott kerítésről a képviselők június 28-án zárt ülésen döntöttek a polgármester javaslatára, amit akkor hat igen és egy tartózkodás mellett fogadtak el.

Tömör István polgármester még a szavazás előtt, a napirendi pont ismertetésekor azt mondta, hogy hibás döntés volt a zárt ülés elrendelése. Jelen volt Horváth József, az Alsóréti Üdülőegyesület elnöke, aki örömének adott hangot, hogy testület visszavonta a sokak által hibásnak, törvénytelennek tartott döntést. Úgy fogalmazott, az elmúlt másfél hét felőrölte az idegeket. Hozzátette, az elkövetkezendő időszakban együtt dolgozni azon, hogy a nyaralók ismét megbecsült tagjai legyenek a közösségnek, mert sok vád érte őket. Az egyesület egyébként tiltakozó aláírásokat gyűjtött a kerítés ellen, a testületi ülés előtt 1038 aláírást tartalmazó ívet adtak át a város első emberének.

A tervek szerint az elkerített szakaszon még a nyár folyamán fizetős strandot alakítottak volna ki. A polgármester a múlt héten tartott fórumon elismételte, hogy két baleset is történt, pedig a sétányon tiltott a fürdés. A kerítést – bár erről nem esett szó – valószínűleg már pénteken lebontják, mert a döntés végrehajtási határidejeként az azonnal van megjelölve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!