Hírek

2012.08.27. 14:13

Esőt várnak a Fő tér építői Pápán

Pápa - A tér burkolását a templom keleti oldalán kezdték, itt mintegy 930 négyzetméternyi készült el Pápán. Az első, látványos sugárkövek már jelezték a tervezők elképzeléseit. A pápaiak szerint szép, de drága lesz a Fő tér.

Nagy Imre

A terület rehabilitációs munkálatainak ütemét nagyban befolyásolta a közművek szükséges cseréje. Minderre azért volt szükség, mert az elöregedett csövek, vezetékek fölé nem lett volna észszerű új burkolatot építeni. Miután mindezt a templom nyugati oldalán is elvégezték, a tér Korvin utcai részén is megkezdődött a térkövek lerakása. Mindezt a murvaágy tömörítése előzte meg. A munkálatok kiterjedtek a kastély és a templom közti területre is, itt a járműforgalom miatt elterelő szigetet is kellett építeni. A tér zöld szigetei, a forgalmat a Gróf útra vivő ívek készen vannak, jelenleg már a Szent István út felé eső részen, a Kazamata épületénél folyik az úttest tömörítése, betonozása, illetve a faragott gránit térkövek lerakása.

Az építők már bőven meghaladták a 4000 négyzetméter burkolt felületet, és bár nem nagy létszámmal dolgoznak, napról napra nyomon követhető a haladás. A tér déli oldalát azonban még mindig a földhányások uralják, a régészek munkaárkainak takarását a száraz időjárás nem tette lehetővé. Itt fontos a rétegenkénti tömörítés, amivel kivédhető a tér későbbi megsüllyedése. Ám ehhez sok csapadékra van szükség, így valószínű, hogy az érdemi munkákra csak az ősszel kerülhet sor.

A tér végleges elkészültéről hivatalos információ nem áll a Napló rendelkezésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!