Hírek

2012.08.01. 13:59

Századparancsnok-váltás a légiszállító ezrednél

Pápa - Eseményekben gazdag tradíció a parancsnokváltás ceremóniája a Nehéz Légiszállíó Ezrednél (HAW). Szerdán délelőtt ünnepélyes keretek között búcsúztattak két századparancsnokot, és iktatták be az új vezetőket.

Nagy Imre

A bázisrepülőtér Csapat Művelődési Otthonában tartott ünnepségen az érintett nemzetek katonái _  magyarok, svédek, norvégok, románok, amerikaiak _ és családtagjaik vettek részt. Őket és a meghívott vendégeket _  köztük Unger Tamás alpolgármestert és Domonkos Miklós ezredest, a repülőtér nyugállományú parancsnokát _ Keith P. Boone ezredes, a HAW parancsnoka köszöntötte, majd méltatta századparancsnokai munkáját.

A közös könyörgést, áhítatot követően Tom-Ivar Punsvik alezredes, a Command and Control Squadron norvég parancsnoka köszönt el kollégáitól, és adta át a század zászlaját Bengt Fribergnek, az új svéd parancsnoknak, majd a román nemzetiségű Costel Gavrila alezredes, a Logistics Support Squadron parancsnoka adta tovább a stafétabotot a norvég Kjell-Arne Nilsen alezredesnek. Boone ezredes virágcsokorral köszönte meg a családtagoknak azt a biztos hátteret, amivel lehetővé tették beosztottjai zavartalan munkavégzését. A megbízatás lejárta után Punsvik alezredes másik országban, más beosztásban folytatja munkáját.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!