Hírek

2012.09.06. 05:20

A veszprémiek érzelmi intelligenciaszintjét vizsgálták

Veszprém - Veszprém lakóinak érzelmi intelligenciaszintje átlagos, azonban a jóllét tényezőt alkotó optimizmus, boldogság és önbecsülés magas átlagával kiemelkednek más közösségekben élők közül.

Győrffy Árpád

A fentiek egy szerdai sajtótájékoztatón hangzottak el, amelyen a Veszpré-mi - Milyenek vagyunk mi, veszprémiek? című érzelmiintelligencia-felmérés eredményeit ismertették.

Mint dr. Lőrincz Katalin, a Veszprémi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, a kutatást a készülő városmarketing-stratégia megalapozására végezték a Pannon Egyetemmel.  A kutatást vezető Komlósi Edit, a Pannon Egyetem oktatója elmondta, hogy az egyetemen egy doktori kutatás részeként zajló kérdőíves felmérésre idén márciustól július végéig került sor. A céljuk az volt vele, hogy megismerjék a veszprémi lakosok érzelmi intelligenciaszintjét. A papíron és interneten terjesztett kérdőíveket 747-en töltötték ki, ők megfelelően reprezentálják a különböző korosztályokat.

A kutatás kiterjed arra is, hogyan és miért választották a várost, ha nem itt születtek, milyen közösségeknek tagjai, milyen a munkaerő-piaci helyzetük.

 

Brányi Mária alpolgármester nagyon hasznosnak minősítette a kutatást, mert fontos információkat adott a városmarketing-stratégia elkészítéséhez. A vizsgálat eredményei is megerősítik, hogy mennyire fontos az erős kötődés a lakóhelyhez, és ebben jelentős segítséget adnak a polgárokat összefogó civil szervezetek és más közösségek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!