Hírek

2012.09.21. 05:33

Finn kisfiú Magyarországa

Veszprém - Egy tizennégy éves rovaniemi diák, Paavo Erola nyerte a Veszprémi Magyar-Finn egyesület által meghirdetett Az én Magyarországom című pályázatot.

Balla Emőke

Az Én Finnországom című pályázat sikere alapján a Veszrémi Magyar-Finn Egyesület tavasszal meghirdette Az én Magyarországom című pályázatot Rovaniemi általános iskolás diákok számára. Többen elküldték pályamunkájukat, a nyertes a nyolcadik osztályos tanuló, Paavo Erola, aki egy hétvégét tölthetett Magyarországon. Az egyesület által szervezett múlt hétvégi programon megismerkedett Veszprém nevezetességeivel, a történelmi belvárossal, a várral, az állatkerttel, a Séd-völggyel, dr. Győri József családjával Nagyvázsonyba és Hidegkútra kirándult, az egyesület tagjaival hajókázott a Balatonon, megnézte Balatonfüred és Tihany különlegességeit, játszott a kalandparkban és megmártózott a tó szerinte meleg vizében.



Paavo és édesanyja, Marja Erola repülőútját a város finanszírozta, édesapja, Hannu Erola utazását Rovaniemi város, a család szállását a tiszteletbeli finn konzulátu. A pályázat két emberre a nyertes diák és egyik szülője részére szólt, Paavo azonban elhozta édesanyját és édesapját is. A tizenkét gyermekes nagy család ahol az édesanya otthon van és ápolónak tanul, az édesapa erdővédelemmel foglalkozik korábban még nem járt külföldön. Jó Magyarországgal kezdeni, mondták többen is a családnak.

Paavo egy oldalas írásművéhez az interneten gyűjtött információt Magyarországról, megragadták őt a természeti szépségek, a gazdag történelem. Pozitív, optimista képet festett hazánkról, egészítette ki édesanyja, valószínűleg ezért díjazták őt. A Rovaniemitől tizenöt kilométerre délre fekvő Rautiosaariban élő Paavo jó tanuló, a legtöbb tantárgyból kiváló, tizes osztályzata van. Arra a kérdésre, ilyennek képzelte-e Magyarországot, a hétvége után igennel válaszolt, a szülők azonban azt mondták: az utazás messze felül múlta álmaikat, túlszárnyalta elképzeléseiket. A Veszprémi Magyar-Finn Egyesület programon résztvvevő tagja és dr. Szoboszlayi András elnök valamennyien örültek, hogy Paavo nyerte a pályázatot, egy nagy család utazhatott Magyarországra. Programjaikat, pályázataikat a jövőben is folytatják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!