Hírek

2012.10.12. 09:44

Kézilabda-BL: most kiderül, hogy hol tart az MKB Veszprém

Veszprém - Most jön az igazi erőpróba - emlegetik sokan az MKB Veszprém KC következő két találkozójával kapcsolatban. Való igaz, a magyar kézibajnok a Bajnokok Ligája előző szezonjának két döntősével mérkőzik a nemzetközi kupasorozat harmadik és negyedik fordulójában.

Horváth Gábor

Kimondva, kimondatlanul ebben az idényben magas célok felé tör a veszprémi férfi kézilabdacsapat, amely alaposan megerősödött a nyáron. Az edzőmeccsjellegű bajnoki találkozók mellett az első két BL-akadályt is simán, egyaránt tízgólos sikerrel vette az MKB. A harmadik fordulóban azonban már egy igazi nagyágyú, a tavalyi ezüstérmes Atletico Madrid lesz a magyar bajnok ellenfele. A bakonyiak szezonbeli első igazi erőpróbájukon holnap a spanyol fővárosban lépnek pályára. A keret tagjai a kisebb problémáktól eltekintve egészségesen várják a találkozót, a legfontosabb, hogy a nemzetközi felkészülést komolyan hátráltató két sérülés, Császár Gábor és Schuch Timuzsin kiesése már a múlté.

- Még a Tatabánya elleni edzőmeccsen sérültem meg, beszakadt az Achillesem, és az orvosok pihenést rendeltek el - reagált megkeresésünkre Schuch Timuzsin. A magyar válogatott beállós hozzátette, az erőltetett nyári program után először jól esett neki a plusz pihenő, de a végén már nagyon hiányzott a kézilabda, lázasan dolgozott a visszatérésen.

Úgy tűnik, hogy Carlos Ortega legalábbis a védekezésben alapemberként számít önre. Igen, magam is érzem a bizalmat és örülök neki. Carlos egyébként folyamatosan forgatja a csapatot. Figyeli, ki, mennyire fárad, fontosnak tartja, hogy mindenki folyamatosan friss legyen. Ennek elsősorban a nagy meccseken lesz jelentősége.

Milyen a spanyol szakvezetővel dolgozni? Nagyon jó. Új rendszert hozott a csapathoz, mindenki pontosan tudja, hogy mit kell csinálnia. Ez persze először nem ment könnyen, kezdetben túl sok volt az információ és nem minden sikerült úgy, ahogyan azt szerettük volna. Folyamatosan fejlődünk és ha majd zsigerből megy az új takika, akkor leszünk százszázalékosak.

Az első két BL-ellenfelet mindenesetre így is könnyedén intézték el. Legutóbb éppen volt csapata ellen léptek pályára. Örült, hogy korábbi társai ellen bizonyíthat? Igen. A Constanta szereplését folyamatosan nyomon követem, amikor láttam, hogy melyik selejtező csoportba kerültek, szurkoltam, hogy ők nyerjék meg és kerüljenek hozzánk. Jó volt visszatérni, örömmel fogadtak.

A meccs után is kitartott a boldogságuk? Olyan román nyilatkozatokat olvashattunk, melyek szerint otthonukban mindenképpen szerettek volna elkapni a Veszprémet. Ez így volt. Úgy gondolkodtak, ha tovább akarnak jutni a hatosból, bravúrra van szükségük. A Kiel elleni sikerre nem tartják esélyesnek csapatukat, ellenben minket, vagy a Madridot megfogható együttesnek ítéltek. Azt mondták, ha jó napot fognak ki, mi pedig rosszat, lehet keresnivalójuk. Szerencsére nem így történt, esélyük sem volt.

Az új Veszprémről remélhetőleg ez majd nem mondható el sem Madridban, sem hazai pályán a Kiel ellen. Az biztos, hogy jó kis meccsek állnak előttünk. Most kiderül, hogy pontosan hol is tartunk a csapatépítésben. A kedd esti bajnoki találkozó után csak az Atletico Madridra koncentráltunk, de már előtte is vettünk néhány spanyol leckét.

Holnap az Atletico, jövő csütörtökön a THW Kiel lesz a bakonyiak ellenfele

A veszprémiek ma reggel veszik az irányt Spanyolországba. Az Atletico Madrid elleni mérkőzés vasárnap 18 órakor kezdődik. Talant Dusebajev többszörös BL-győztes csapata (korábban: Ciudad Real) idén meggyengült, de így is iszonyatosan kemény ellenfél. Korábbi kiváló irányítójuk, Chema nyáron épp Veszprémbe költözött és Sterbik Árpád is eligazolt, de ettől függetlenül különc trénerük továbbra is válogatott sztárok sokaságára számíthat. Például az egykori veszprémi kedvencre, Kiril Lazarovra. A spanyolok az első körben hazai pályán vereséget szenvedtek a Kieltől, majd idegenben legyőzték a Celjét. Az MKB a következő körben, jövő csütörtökön, a Kielt fogadja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!