Hírek

2012.10.29. 12:00

Külföldre látogattak a Ramassetter iskola diákjai

Sümeg – Marcelházán élő diákokkal ismerkedett a helyi tanulók egy csoportja egy projekt keretében. A Ramassetter iskola diákjai öt napot töltöttek Marcelházán pályázati támogatással.

Tóth B. Zsuzsa

A tanulók egy szerb és egy szlovák iskolával közösen fejlesztették kommunikációs készségüket, barátkoztak, kirándultak. A projekt munkanyelve az angol volt, így a kiválasztásnál fontos volt a jó nyelvtudás. A Lépésről lépésre a jobb világért programot a szervezők a 14 éves korosztály számára írták ki. A résztvevő diákok elmondták, hogy bátran szólaltak meg angolul társaik és az őket kísérő felnőttek előtt. Ez lényeges volt, hiszen a program célja egyebek mellett az is volt, hogy segítsen a kommunikációban, abban, hogy idegen nyelven értsenek szót más nemzetek fiataljaival.

Az ismerkedésen, barátkozáson túl a kirándulások ugyancsak szebbé és emlékezetesebbé tették az együtt töltött napokat. A Sümegtől alig 200 kilométerre levő szlovák iskolával a sümegiek egyébként a jövőben is tartani fogják a kapcsolatot, a szerbekkel a 850 kilométeres távolság miatt csak az internetes kapcsolattartás jöhet szóba. Hamarosan videokonferenciát tartanak, ahol az iskolák a modern technika segítségével lépnek kapcsolatba egymással. A szlovákiai utazáson Tóth Kata, Szeidl Orsolya, Bognár Vanessza, Nagy Patrícia Barbara, Németh Csilla, Papp Fruzsina, Simon Ruben Lionel, Kulics Ádám, Csordás Máté, Kovács Szilveszter és Kalla István vett részt, kísérő tanár volt Kántor Bernadett és Németh Zoltán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!