Hírek

2012.10.31. 13:19

Több rendőr a sírkertek környékén

Veszprém - Fokozott rendőri jelenléttel készül a hosszú hétvége temetőlátogatásaira a megyei főkapitányság.

Halmos György

A szolgálatban lévő rendőrök egyik legfőbb feladata a temetők környékén a közlekedés segítése lesz, illetőleg a vagyon elleni bűncselekmények megelőzése lesz. Ennek érdekében nem csak egyenruhás, hanem polgári ruhás rendőrök is járőröznek majd a sírkertekben és azok környékén. A megnövekedett feladatok ellátásba a polgárőrség, a közterület-felügyelet, valamint a temetőgondnokok is bekapcsolódnak.

A rendőrség azt tanácsolja a sírok gondozására, látogatására érkezőknek, hogy akinek nem feltétlenül muszáj, ne autóval közlekedjen, így elkerülhetik a torlódásokat, az azzal járó bosszankodást. Nem célszerű komoly értékeket, felesleges iratokat és bankkártyákat vinni, ugyanis ebben az időszakban a bűnelkövetők is nagyobb számban fordulnak elő a temetők környékén.

A gépkocsik utasterében hátrahagyott női táska, mobiltelefon vagy egyéb értéktárgyak felkelthetik a bűnözők figyelmét, ezért érdemes ezeket a csomagtartóban tartani.

A gépjárművet minden esetben zárjuk be, még ha csak rövid időre távoznak is el az autótól. Nem csak a parkolók lehetnek veszélyesek, hanem a temetők területén is tartózkodhatnak olyan személyek, akik nem kegyeleti okból keresik fel a parcellákat, hanem a sírok gondozása közben letett és átmenetileg őrizetlenül hagyott táskákra vadásznak, ezért nem árt az óvatosság.

Kómár Viktória, a megyei főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint tavaly nem történt olyan esemény (bűncselekmény, vagy szabálysértés), ami a megemlékezés időszakához köthető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!