Hírek

2012.11.05. 13:14

Átvállalják a feladatokat Zircen

Zirc - Január 1. után megszűnik a Zirc Kistérség Többcélú Társulás munkaszervezete és finanszírozása, ennek ellenére ne szűnjön meg a társulás által működtetett egyetlen szociális funkció sem - erről a szándékról hozott határozatot a város képviselő-testülete a legutóbbi ülésén.

Varga Domokos Péter

Az itt élőknek van igénye arra a tízféle szociális szolgáltatásra, melyet ma még a kistérség lát el. Ilyen például a Segítő kezek háza épületében működtetett szociális szolgáltató központ, ahol a csökkent munkaképességű emberek számára teremtettek foglalkoztatási lehetőséget. Azokat az ellátási formákat, amelyekben a környező települések is érintettek, közösen fogják működtetni, a már említett mellett ebbe a körbe tartozik a központi orvosi ügyeleti ellátása és a belső ellenőrzés megoldása is. Mindezek mellett a képviselő-testületi arról is kifejezte szándékát, hogy 2013. január 1. napjától is részt vesz a családsegítés, gyermekjóléti szolgálat, szociális étkeztetés, házi segítségnyújtás, időskorúak nappali ellátása, pszichiátriai betegek nappali ellátása, fogyatékos személyek nappali ellátása szociális feladatok ellátásában.



Az új helyzetben a feladatellátás adminisztratív hátterét a székhelytelepülés hivatala látja el, ehhez a megszűnő munkaszervezettől is vesznek át dolgozókat.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!