Hírek

2012.11.23. 18:28

Kevés a pénz a megyei önkormányzatnál

Veszprém - A járási rendszer kialakításáról és a katasztrófavédelmi igazgatóság munkájáról hallgattak meg tájékoztatót csütörtökön a megyei közgyűlés képviselői.

Balla Emőke

Napirend előtti felszólalásában Pusztai István, az MSZP frakcióvezetője a városlődi hamvasztó kapcsán tette fel kérdéseit és javasolta ad hoc bizottság felállítását az ügy kivizsgálására. Lasztovicza Jenő elnök távollétében az ülést levezető Polgárdy Imre alelnök azt válaszolta: kérdéseire a kórház igazgatója korábban részletes választ adott.

A járási rendszer létrehozásáról dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott tájékoztatta a képviselőket, Németh Tamás tűzoltó ezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója pedig az igazgatóság munkájáról számolt be. A képviselők elfogadták a megyei önkormányzat 2013. évi költségvetési koncepcióját, amelynek összege  238,6 millió forint  - megegyezik a 2012. évivel. Polgárdy Imre alelnök elmondta, a legfontosabb a takarékosság, a költségek jelentős részét a működtetésre kell fordítani. A jövőben a megyei önkormányzat úgy tud majd támogatást adni a helyi önkormányzatok programjaihoz, hogy ötven százalékot azok tesznek hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!