Hírek

2012.11.22. 13:51

Nem lefutott mérkőzés, a svédek eddig sem adták könnyen a bőrüket

Veszprém - Hazai környezetben folytatja Bajnokok Ligája szereplését az MKB Veszprém KC, amely szombaton egy egyszer már kiütött vetélytársat fogad a legrangosabb nemzetközi kupasorozatban.

Horváth Gábor

A magyar bajnoki címvédő azzal a svéd Sävehof-al játszik, amelyet múlt vasárnap Göteborgban győzött le tíz góllal. Az összecsapás egyértelmű esélyese tehát a Veszprém, azonban az északi csapatot lebecsülni a sima idegenbeli meccs ellenére is veszélyes.

A Sävehof szakvezetője, Magnus Johansson agyba-főbe dícsérte, többek között Európa legjobb formában lévő alakulatának nevezte, a bakonyiakat a 22:32-re végződött találkozó után. A tréner nem udvariaskodott, hiszen az MKB hazai veretlenségétől fosztotta meg csapatát, amely korábban a Scandinaviumban simán verte a román Constanta és a spanyol Atletico Madrid gárdáját is. Idegenben már nem annyira jó a svédek mérlege, kikaptak Celjében és Kielben is, ám egyik találkozón sem adták könnyen a bőrüket.

- Több helyről, ismerősöktől, barátoktól hallom, hogy ez egy lefutott meccs, de ez egyáltalán nem igaz - reagált érdeklődésünkre Gulyás Péter.

A bakonyiak jobbszélsője remek formában kézilabdázott Svédországban, majd kedden a Cegléd elleni bajnokin (38:26) is jó teljesítményt nyújtott.

- A göteborgi mérkőzés jelentős részében jól védekeztünk és ebből indulva sikerült több könnyű gólt szereznünk. Amikor ez nem ment, szorosabbá is vált a küzdelem. A tízgólos siker csalóka, nagyon meg kellett érte küzdenünk. Úgy is vehetnénk, mintha eggyel nyertünk volna, hiszen a végére a svédek kicsit feladták a meccset - fogalmazott a válogatott játékos, aki hozzátette: összességében a Veszprém jobb csapat, mint a Sävehof.

Gulyás Péter pontos lövéseire a szombaton este is nagy szüksége lesz a veszprémi együttesnek (Fotó: Orosz Péter)

- Egyértelműen erősebbek vagyunk játékban, ráadásul fizikailag is föléjük növünk, de még egyszer hangsúlyozom, kemény találkozóra számítok ellenük hazai pályán is. Nagyon oda kell figyelni, elég csak megnézni a BL idei kiírásának néhány eredményét. A csoportunkban például a Celje majdnem idegenben is meglepte a Kielt. Ami engem illett természetesen igyekszem folyamatosan egyre jobb teljesítményt nyújtani és minél inkább hasznára lenni a csapatomnak.

Az MKB Veszprém KC-IK Sävehof összecsapást szombaton 19 órakor rendezik meg.

A bakonyiak csoportjában már lejátszottak egy mérkőzést a hatodik fordulóból. Ahogyan Gulyás Péter is említette, a Celje PL a THW Kiel otthonába látogatott és a múlt hétvégi hazai bravúr (31:28) után a német bajnok és BL-címvédő otthonában is győzelemre játszott. A szlovének sokáig jól is álltak, ám Omeyerék a hajrában beleerősítettek és sikerült hozniuk a papírformát (30:26). Ezzel együtt a Veszprém mindegyik riválisánál jobban áll a csoportban (lásd keretes írásunkban - a szerk.), és az ősszel szerzett lépéselőny a folytatásban is sokat érhet. A bakonyiak közel állnak a végső elsőség megszerzéséhez, azonban a folytatásban is nagyon oda kell figyelniük, mert ebben a mezőnyben bárki véget vethet a szárnyalásnak.

 

Még két BL-mérkőzés van idén hátra

Félidejéhez érkezett a Bajnokok Ligája 2012/2013-as szezonjának csoportköre. A halálcsoportba, többek között a két tavalyi finalista mellé besorolást kapó veszprémiek fantasztikus időszakot tudhatnak maguk mögött. Carlos Ortega együttese a két döntőst, a Kielt és a Madridot is legyőzve hibátlan mérleggel, megnyugtató előnnyel vezeti a hatost. A svédek elleni hazai találkozó kivételével ebben a naptári évben még egy BL-meccs lesz a magyar bajnoknak, az MKB Veszprém KC jövő héten a Celje otthonában lép pályára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!