Hírek

2012.11.11. 06:56

Prima Díj 2012: mindannyiunk büszkeségei

Veszprém – Átadták a megyei Prima Díjakat. Idén Kovács Norbert, Kováts Péter, dr. Pósfai Mihály és Veszeli Lajos részesültek az elismerésben.

Tremmer Tamás

A szélesebb nyilvánosság immár megismerte a Veszprém megyei Prima Díjat. Aki megkapták az elismerést, azok mindannyiunk büszkeségei. Mindezt Gazsi Attila, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Veszprém megyei Szervezetének elnöke fogalmazta meg, amikor szombaton este a Megyeháza Szent István termében köszöntötte az egybegyűlteket.



Hozzátette, a Prima Primissima Díjat Demján Sándor a VOSZ támogatásával alapította 2003-ban, amivel a célja a magyar értelmiség eredményeink megőrzése, a hazai tudomány, művészet és kultúra fejlesztésének erősítése volt. Az alapító által vállalt tízéves mandátum idén lejár, de az ország nem marad díj nélkül, hiszen Csányi Sándor átveszi a stafétabotot. Az elismerés mögé ma már az egész hazai bankszektor és a vállalkozó kör felsorakozott.



Veszprém megyei VOSZ szervezet 2005-ben adott át megyei Prima Díjat. Az eddigi kitüntetettek mutatják a megye értékét. Idén tíz jelölt közül választottak. A kuratórium három, a közönség egy személyről dönthetett. A közönségdíjas kiválasztásában a Napló és az olvasóink is közreműködtek. A kuratórium Kovács Norbert (Magyar Népművészet és Közművelődés kategória). Kováts Péter (Magyar Közoktatás kategória), és dr. Pósfai Mihály (Magyar Tudomány kategória) mellett voksolt, míg a nyilvánosság Veszeli Lajosra szavazott. Az díjkiosztó gálán még egy elismerést is gazdára talált, az Erste Bank mikro-, kis-, és középvállalkozó (kkv) kategóriában különdíjjal jutalmazta a Vajda Művek teljesítményét, amit Vajda György ügyvezető igazgató vehetett át.

A rendezvényem bemutatkoztak a Prima Díjazottak. Az életutakról szóló húszperces előadás is meggyőzte a hallgatóságot arról, hogy igazán jó helyre kerültek az elismerések.




Bővült a kör

Veszprém megyében 2005-ben adtak át először megyei Prima Díjat, azóta már 23-an kapták meg az elismerést. Idén további néggyel bővült a kör, Kováts Péterrel (Vezeti a Középiskolai Oratóriumkórust, a keszthelyi ifjúsági zenekari tábort, az Auer Ifjúsági Szimfonikusokat, a Mendelssohn Kamarazenekart és oktat a CEI nemzetközi mesterkurzusain), dr. Pósfai Mihállyal (Akadémikus, 1994 óta a Pannon Egyetem oktatója, az MTA Veszprémi Területi Bizottságának tudományos titkára. Kutatói munkája a környezeti ásványtan két különböző területére terjed ki), Kovács Norberttel (néptáncos, koreográfus, a Népművészet Ifjú Mestere, Örökös Aranysarkantyús Táncos, a Veszprém Megyei Néptánc Egyesület elnöke, az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület regionális elnökségének tagja) és Veszeli Lajossal (Festőművész, a Magyar Képző- és Iparművészek Szövetsége, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete, a Magyar Festők Társasága tagja).  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!