Hírek

2012.11.02. 08:19

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből

Fokozott ellenőrzés Veszprém egyetemi városrészében, ittas gyalogos az autók között - Az elmúlt 24 óra eseményei a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása alapján.

Napló Online

Fokozott ellenőrzés, nyugodt éjszaka Veszprém egyetemi városrészében

Közterület felügyelőkkel közösen járőröztek a veszprémi rendőrök 31-ről elsejére virradó éjszaka a megyeszékhely egyetemi városrészében.

Ez idő alatt a területen több százan tartózkodtak, szórakoztak, az ebből adódó kisebb hangoskodások az egyenruhások figyelmeztetésére megszűntek. Ez alól csak két eset képezett kivételt, amelyek kapcsán a figyelmeztetéseket követően csendháborítás miatt szabálysértési feljelentés készült.

Erőszakos, garázda jellegű cselekmények az éjszaka folyamán nem történtek, az igazoltatott 39 személy és 18 gépkocsi esetében a szolgálatot ellátó 6 fő semmilyen egyéb jogsértést nem tapasztalt.

Ittas gyalogos az autók között

A veszprémi járőrök lettek figyelmesek november 1-én délután egy 82-es főúton imbolygó gyalogosra. A szemmel láthatóan ittas, Zirc irányából Eplény felé közlekedő személyt igazoltatták, majd alkoholos állapota, imbolygó járása és az úton lévő erős gépjárműforgalom miatt – a baleset elkerülése érdekében – értesítették hozzátartozóját. A veszprémi férfit felesége kísérte haza.

Vas megye kért segítséget

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság ügyelete kérte a pápai rendőrök segítségét, mivel az általuk végzett adatgyűjtés alapján feltételezhető volt, hogy két, a Szombathelyi Rendőrkapitányság által eltűnés miatt körözött személy a városban tartózkodik.

A pápai járőrök azonnal a megadott címre érkeztek, ahol az ott tartózkodók igazoltatása során bizonyosságot nyert, hogy a keresett személyeket vonta intézkedés alá. Ezt követően a rendőrök Pápai Rendőrkapitányságra állították elő a 17 és 14 éves szombathelyi személyeket, majd a fiatalkorúakat a pápai lakásotthonba szállította. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!