Hírek

2012.11.16. 11:49

Senkinek nem hiányzik a Trabant

Veszprém - Hosszabb ideje parkolták le a Hemo környékére azt az egykor jobb napokat látott Trabantot, ami néhány hét alatt az enyészeté lett.

Halmos György

 A közelben élő olvasónk elmondta: egyrészt a napról-napra alkatrészeitől egyre jobban megszabadított gépkocsi látványa sem túl szívderítő, másrészt még veszélyesnek is tartja a jelenlegi helyzetet, mert délutánonként gyerekek törzshelye az autó.

- Volt olyan eset, amikor ott cigarettázott egy fiatal, remélem, legalább üzemanyag nincs benne -mondta olvasónk.

A gépkocsi nemcsak saját helyét foglalja a parkolóban, de érhető módon senki nem parkol mellé, hiszen félti a sajátját. Úgy vélekedett, hogy a tulajdonost meg lehetne találni, mert bár a gépkocsin nincs rendszám, de a járműben még van motor, annak a száma alapján lehetne azonosítani az üzembentartót.

Az olvasói észrevétellel kapcsolatban megkerestük az önkormányzat közterület-felügyeletét.

- Tudunk a Halle utcai nagyparkolóban lévő hagyott gépkocsiról, keressük a megoldást, hogy minél hamarabb megoldjuk a problémát - mondta érdeklődésünkre a közterületi csoport vezetője. Réfiné Wágner Beatrix közölte, hogy minden jogszabályi előírást és rendeletet be kell tartaniuk. Hozzátette, helyzetüket nehezíti, hogy nincs a gépkocsin rendszám, így nem tudják beazonosítani, a járműhöz ugyanis nem nyúlhatnak a munkatársai.

Szerencsére a megyeszékhelyen az elhagyott autók nem okoznak problémát, évente egy-egy eset fordul elő, legutóbb például egy társasházi magánudvaron hagyott ott egy gépkocsit tulajdonosa, amit később elszállíttatott - mondta a csoportvezető. Hozzátette: előtte a Jutasi úton állt hosszabb ideig egy Seat, amit tulajdonosa eladott egy autókereskedésnek, ami csődbe ment. Előfordult, hogy rendezetlen hagyatéki vita miatt állt a gépjármű hónapig a parkolóban.

Néhány évvel ezelőtt a közterület-felügyelet elszállíttatta az összes elhagyott gépjárművet a megyeszékhelyen, körülbelül tucatnyi autót vitt el egy vállalkozó a megbízásukból a telephelyére. Az akció jogszerűségéhez igazságügyi szakértőt kellett megbízni, így az önkormányzat által kifizetett végösszeg milliós nagyságrendű volt - hangsúlyozta a csoportvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!