Hírek

2012.11.23. 18:39

Ünnepi hetet tartottak a Simonyiban (fotókkal, videóval)

Veszprém - Idén három évfordulót is ünnepel a Simonyi Zsigmond Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola.

Marton Attila

 

Till Adél, Tóth Enikő és Sándor Anna (balról jobbra) a tegnap délután nyílt fotókiállítás képeit nézi (Fotó: Penovác Károly)

A jubileumokról rendkívüli tanórákkal és változatos programokkal emlékeztek meg a héten. Ebben a tanévben ünneplik a városi ének-zene oktatás bevezetésének hatvanadik, az iskola alapításának 50., valamint a Simonyi Zsigmond név felvételének 20. évfordulóját. A minden évben megrendezett Simonyi-hetet idén e hármas jubileum tette ünnepivé, a hét minden napjára jutottak programok.

Fotó: Penovác Károly

Hétfőn iskolagyűlésen emlékeztek meg az iskola névadójáról, másnap idegen nyelvi "akadályversenyt" és városi helyesírási versenyt szerveztek. Szerdán az iskola egykori diákja, M. Tóth Géza, Balázs Béla-díjas animációs- filmrendező tartott előadást, csütörtökön városi anyanyelvi vetélkedőt rendeztek, valamint a sétálóutcában megkoszorúzták a névadó nyelvész emléktábláját. Pénteken egy vetítés kíséretében bemutatták, milyen volt az iskola az ötvenes-hatvanas években, délután pedig fotókiállítás nyílt.

Fotók: Penovác Károly

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!