Hírek

2012.12.05. 14:44

Víziközmű: új rendszerben is helytállnának

Veszprém - Rendkívüli közgyűlésen döntöttek az új víziközmű törvénnyel kapcsolatos változásokról a Bakonykarsztot tulajdonló önkormányzatok képviselői, akik elfogadták a társaság 2013-as üzleti tervét is.

Szabó Péter Dániel

Az új, január 1-jén hatályba lépő, vonatkozó törvény a víziközmű vagyon a szolgáltatóktól, jelen esetben a Bakonykarszt Víz- és Csatornamű Zrt-től az önkormányzatokhoz kerül. Az üzemeltetéssel járó feladatokat azonban a kapcsolódó szerződés módosítását követően továbbra is a cég végzi, hangzott el a cég Pápai úti székházában szerdán tartott rendkívüli közgyűlésen, ahova a tulajdonos önkormányzatok képviselői kaptak meghívást.

 

Huszárné Bacsárdi Valéria, a felügyelőbizottság elnöke, Harsányi István, az igazgatóság elnöke és Kugler Gyula vezérigazgató (Fotó: Szabó Péter Dániel)

- Társaságunk felkészült arra, hogy az új jogszabályi környezetben is elvégezze a törvény által előírt feladatokat. A víziközmű-vagyon átruházásának részletes előkészítése megtörtént, ahogy a víziközmű-rendszerek lehatárolását is elvégeztük, hogy zökkenőmentes legyen a háramoltatás. Az év végéig a szolgáltatásért felelős önkormányzatok részéről szükség lesz azonban az egyetértési nyilatkozatok aláírására, valamint az üzemeltetési szerződés kiegészítésére is - mondta el a közgyűlés előtt Kugler Gyula vezérigazgató, akinek előterjesztését egyhangúlag támogatták a küldöttek.

A közgyűlés a változó jogszabályi háttér miatt határozott az alapszabály módosításáról és a szindikátusi szerződés megszüntetéséről is. Elfogadták a Bakonykarszt 2013-as üzleti tervét is. Kugler Gyula vezérigazgató részletesen ismertette a jövő év terveit, s leszögezte, a vízminőség, köszönhetően az elmúlt közel két évtized fejlesztéseinek, szinte mindenütt kiváló a cég szolgáltatási területén.  A terv azonban még nem végeleges, a közművezetékek miatt ugyanis január 1-től méterenként 125 forintot kell fizetnie a társaságnak, ami a Bakonykarszt esetében 343 millió forintos plusz kiadást jelent, tette hozzá a vezérigazgató.

 

A közműadó komoly kiadást jelent a társaságnak, hangsúlyozta Kugler Gyula vezérigazgató (Fotó: Szabó Péter Dániel)

Elhangzott, a cég a fejlesztések visszafogása, a napi működés költségeinek optimalizálása, valamint szükség esetén a létszámleépítés révén is csökkenteni kívánja kiadásait, ha ugyanis a teljes összeget a fogyasztókra terhelnék, az köbméterenként átlagosan 22 forintos emelést jelentene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!