Hírek

2012.12.13. 12:04

Rendőrök kutattak át egy ajkai óvodát

Ajka - Az Ajka Városi Óvodában szerdán a rendőrség több okiratot foglalt le. Ezzel kapcsolatban a város polgármestere, Schwartz Béla nyilatkozott lapunknak.

Tóth B. Zsuzsa

"Ajka Város Önkormányzat óvodájának valamennyi épületében munkaügyi iratokat foglalt le és házkutatást tartott a Fejér megyei Rendőrkapitányság. Elképzelhető a megdöbbent dolgozók és szülők tekintete, hogy óvodáinkban ez megtörténhetett. Nem tudunk mást az ügyről, csupán annyit, hogy feljelentésre érkeztek a rendőrök, akik különösen a túlórákkal kapcsolatos iratokra voltak kíváncsiak, Ezzel az eseménnyel a baloldali vezetésű ajkai önkormányzat ellen kezdeményezett eljárások száma 19-ről 20-ra nőtt. Mindezt a karácsonyi hangulatra való tekintet nélkül történt, nem úgy egy korábbi, a novemberi képviselőtestületi ülésen történt reagálás. A Városi Önkormányzat Képviselő-testületének november 30-i ülésén ugyanis az egyik MSZP-s képviselő tiltakozott a KDNP országgyűlési képviselője, Pálffy Istvánnak a Parlamentben elmondott, a keresztények elleni támadásokkal kapcsolatos szavai ellen. A KDNP Ajkai Szervezetének frissen megválasztott ajkai elnöke, Táncsics Tamás jelezte, hogy reagálni kíván az elhangzottakra, ezt azonban az advent miatt egy későbbi időpontban teszi meg. Ebből és másból is arra következtetünk, hogy 2014 még igen messze van, jó lenne azt közelebb hozni" - mondta Schwartz Béla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!