Hírek

2013.01.03. 12:07

Brusznyai emlékhangverseny

Veszprém - A Brusznyai Alapítvány idén is megrendezi a Brusznyai emlékhangversenyt, ahol átadják a Brusznyai-emlékérmet.

Balla Emőke

A Brusznyai Alapítvány  huszonnegyedik  alkalommal szervezi meg az ünnepséget, melyet január 12-én, szombaton 18 órakor tartanak a Pannon Egyetem aulájában. Az 1956-os forradalom és szabadságharc veszprémi mártírjára Jankovics Marcell Kossuth- és Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező emlékezik, a Brusznyai-emlékérmet Patrik Judit, Brusznyai Árpád unokája adja át. Az emlékhangversenyen  hagyományosan a Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola tanulóival kibővített Bartók-Pásztory díjas Mendelssohn Kamarazenekar, valamint a veszprémi középiskolákból és felnőtt kórusokból alakult Veszprémi Középiskolai Oratóriumkórus lép fel, Kováts Péter  Bartók-Pásztory díjas hegedűművész vezényletével. A műsorban elhangzik Beethoven Egmont-nyitánya, Charles-Auguste de Bériot a-moll hegedűversenye és Felix Mendelssohn Lauda Sion című művei. Hegedűn közreműködik Alföldi Nelli, a veszprémi Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola növendéke. 




A Veszprémi Középiskolai Oratóriumkórust Kováts Péter vezényli (Fotó: Orosz Péter - archív)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!