Hírek

2013.01.30. 12:18

Büntetőeljárás a tűzhalál miatt

Foglalkozás körében elkövetett halált okozó veszélyeztetés miatt nyomoznak a tavaly júniusban történt nyírlakpusztai haláleset ügyében.

Halmos György

Mint arról tavaly júniusban a Napló beszámolt, égési sebeibe belehalt egy ötven év körüli asszony, akit Nyírlakpusztán, a Veszprém Megyei Pszichiátriai Betegek Otthonában érte a tűzhalál. A rendőrség a haláleset ügyében közigazgatási hatósági eljárást is indított, ami tavaly októberben lezárult, azonban annak eredményéről nem adtak tájékoztatást személyiségi jogokra hivatkozva.

A büntetőeljárás jelenleg még folyamatban van, így arról azért nem adtak tájékoztatást. Akkori riportunkban arról számoltunk be: az otthon alkalmazottjai jelentették, hogy holttestet találtak az intézmény területén belül. Szerettük volna megtudni, milyen körülmények előzték meg a tragikus eseményt, hogyan történhetett meg, hogy egy ápolt, az önmaguk ellátására nem képes személyek részére fenntartott intézményben, tűzben leli a halálát, de senkitől nem kaptunk választ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!