Hírek

2013.01.16. 12:05

Ez drága süllő volt

Megyei körkép (tt) – A Veszprémi Törvényszék keddi ítéletében hallopásért 200 ezer forint büntetést szabott ki egy balatoni rapsicra.

Tremmer Tamás

Lapunkban frissen beszámoltunk róla, hogy tavaly április 28-án hajnalban, a süllőtilalom feloldásának napján a Siófok és Balatonaliga között járőröző rendőrök 49 darab, részben méret alatti süllőt találtak egy balatoni rapsicnál. A kirívóan súlyos esetet miatt Z. L-t a halászati hatóság felé feljelentették, hiszen az elkövető a napi korlátozást jelentősen meghaladó mennyiségű, részben méret alatti halat fogott (feltehetően még a tilalmi időben). Az eltulajdonított halak értéke miatt pedig büntetőeljárást is kezdeményeztek ellene.

A halászati hatóság döntése értelmében Z. L.-t három évre eltiltották a horgászattól, emellett 250 ezer forintos halvédelmi bírsággal is sújtották. A Veszprém Törvényszék keddi ítélete a lopás tényállásában is elmarasztalta a férfit, ezért 200 ezer forint büntetést rótt ki a rapsicra.

A büntetési tételek szerint Z. L-nek a 49 darab süllő összesen 450 ezer forintjába került. Ez drága mulatság, de nem férfi munka volt

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!