Hírek

2013.01.17. 19:18

Pénteken részleges tanszünet Veszprém megyében

A havazás miatt a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság elnökének javaslatára január 18-ára, péntekre a bejáró tanulók távolléte igazoltnak tekinthető, amennyiben az iskolába jutásuk vagy hazajutásuk nem biztonságos. Az intézményekben csütörtökön rövidített órákat tartottak, a bejárókat hamarabb hazaengedték. A bentlakásos tanintézményekből a kollégistákat is hazaengedték.

Munkatársainktól

Szauer István veszprémi tankerületi igazgató ma reggel kérte az intézményvezetőket, a hóhelyzetre való tekintettel rövidített órákat tartsanak, ha szükséges, a bejáró tanulókat engedjék hamarabb haza. A Deák Ferenc Általános Iskolában harmincperces órákat tartottak, délben befejeződött a tanítás, tájékoztatott Horváth Szilárd igazgató. A Simonyi Zsigmond Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskolában sem kaptak igazolatlan órát a közlekedés miatt késő gyerekek. Voltak, akik egyáltalán nem tudtak iskolába jönni, átlagosan osztályonként hárman-hárman hiányoztak, mondta Baráth Péterné igazgató-helyettes.

 

A nemesvámosi Fehérlófia Waldorf Iskolában csütörtökre és péntekre tanítási szünetet rendeltek el. A katolikus egyház a fenntartója a veszprémi Padányi Katolikus Gyakorlóiskolának, ahol a pénteki tanítást is tervezik. Szalai Lászlóné igazgatóhelyettes elmondta: csütörtökön délben hazaengedték a vidékről bejáró középiskolásokat, az általános iskolás korosztályú diákok szülői egyeztetés után mehettek haza.

Zirc két középiskolájában ma három órát tartottak meg. A III. Béla Gimnáziumban több mint 100 tanuló és a tanárok közel fele hiányzott.

A pápai Acsády szakképző iskolában az első négy óra megtartása után hazaengedték a vidékről bejáró tanulókat. A Pápai Gazdasági Szakképző Iskola a szülők kérésére szintén előbb bocsátotta el a bejáró vidéki tanulókat. A Petőfi gimnáziumban sem a rövidített órák tartásával éltek, a buszjáratokat megérdeklődve hazaengedték a diákokat. A Türr gimnázi- umban szintén időben megszervezték a vidékiek hazautazását. Az általános iskolák állásfoglalása az volt, hogy a pénteki tanórákra csak biztonságos utazási körülmények között érkezzenek a tanulók.

Az ajkai Bródy gimnáziumban délelőtt nem engedték haza a vidéki diákokat, mivel az útviszonyok rosszak voltak, az ötödik óra után mehetett haza mindenki, mondta Mihályfi László igazgató. A tapolcai általános iskola igazgatója, Bajner Imre úgy nyilatkozott, az ötödik óra után hazaengedték a vidéki diákokat. A devecseri iskolában már reggel kilenc órától hazaküldték a vidékieket. Az ajkai Borsos iskola igazgatója, Strangné Ódor Erzsébet szerint az intézményből délelőtt hazaengedték azokat a felsős vidéki diákokat, akiknél a szülő kérte ezt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!