Hírek

2013.03.11. 17:06

Fókuszban az önkéntesség

Szép hagyományokkal rendelkezik a Miénk a ház! rendezvénysorozat, hiszen a civil szerveződés keretében számos szakmai napot szerveztek ennek keretében.

Nagy Imre

Hétfőn délután - a sikeres projektjének köszönhetően - Fókuszban az önkéntesség címmel tartottak szakmai programot a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központban.  -

- A célunk az, hogy egyrészt elmondhassuk, hogy ebben a projektben hol tartunk, milyen eredményeink vannak, bemutathassuk partnereinket, másrészt felhívhassuk a figyelmet erre a nagyszerű kezdeményezésre. Ennek érdekében állítottuk össze a mai nap programját, ezért hívtuk meg előadóinkat. Hogy a dolog még élményszerűbb legyen, a konferencia előtt interaktív foglalkozásokra hívtuk a civil szervezetek képviselőit – mondta el dr. Baloghné Uracs Marianna, a művelődési központ vezetője.

 

Dr. Baloghné Uracs Marianna, Veszpréminé Turtsányi Valéria, dr. Áldozó Tamás és F. Tóth András a szakmai tanácskozáson (Fotó: Nagy Imre)

Az érdeklődők az előtérben hangszersimogatóval, tolókocsis akadályversennyel, kézműves foglalkozásokkal ismerkedhettek, az előadóban pedig, ahol a szakmai tanácskozás folyt, kiállítás keretében tekinthették meg az önkéntes fogad szervezetek és a civil szervezetek tevékenységéből összeállított anyagot.

 

A tanácskozáson Baloghné Uracs Mariann a pápai hagyományokról, a projekt előzményeiről szólt, majd dr. Áldozó Tamás polgármester, F. Tóth András, az Önkéntes Központ Alapítvány ügyvezető igazgatója, a meghívott külföldi önkéntesek tartották meg előadásaikat a témában. A konferencia zárásaként Veszpréminé Turtsányi Valéria, a sikeres TÁMOP-os projekt menedzsere mutatta be az Önkéntes-Pont-Most! elnevezésű programot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!