Hírek

2013.03.07. 09:50

Fegyveres rablás Ajkán - Elfogták a rablókat

Elfogták azt a két férfit, akik egy ajkai családi házban - az ablakon át bejutva -, a lakókat megfélemlítve, értéktárgyakat követeltek.

Marton Attila

A két férfi még 2011. októberében jutott be egy ajkai családi házba a résnyire nyitva hagyott ablakon keresztül. A símaszkos támadók az otthon tartózkodó anyát és lányát pszichikailag és fizikailag is megfélemlítették, fegyverrel vagy fegyverutánzattal pedig értéktárgyakat követeltek tőlük. A rablók ezután bántalmazták, majd megkötözték az édesanyát és gyermekét.

A símaszkos támadók a rendőrség közleménye szerint ezután összegyűjtötték a házban található értéktárgyakat, a két nőt pedig a lakás egyik zárt helyiségében magára hagyták.

 

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya jelentős értékre, fegyveresen elkövetett rablás miatt indított nyomozást. A másfél évig tartó munka a napokban vezetett eredményre, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói és a Terrorelhárítási Központ egységei egy összehangolt akcióban fogták el a 40 éves, lakcím nélküli P. Istvánt és társát, a 46 éves, budapesti K. Lászlót. A rendőrség a gyanúsítottak lakásán tartott házkutatáskor több, a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható tárgyat foglalt le, ezeket szakértők vizsgálják.

A két férfi ellen a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság súlyos testi sértés gyanúja miatti elfogatóparancsa volt érvényben. A gyanúsítottakat őrizetbe vették, a bíróság pedig elrendelte előzetes letartóztatásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!