Hírek

2013.04.26. 18:39

Az országos döntőbe eveznek a nyertesek

A Pannon Lapok Társasága, négy megyében ad ki napilapokat, idén hetedszer szervezte meg a Lapot a diákoknak, azaz Ladik vetélkedőt.

Varga Ibolya

A Ladik médiavetélkedőt idén az ország tizenöt megyéjében hirdették meg. Az általános iskolák hetedikeseinek, nyolcadikosainak öttagú csapatai vehetnek részt rajta. Négy fordulóban zajlik az erőpróba. Először a lapban megjelent tesztet kell megoldaniuk. Ebben idén megyénkben huszonkét csapat indult.

A második fordulóban sajtóismerettel kapcsolatos feladatokat kellett megoldaniuk, bemutatkoztak, valamint leírták milyennek képzelik el a jó iskolai újságot.

 

A Szilágyi iskola mehet tovább az országosra

Tizenkilenc csapat teljesítette a Ladik médiavetélkedő második szintjét, közülük öten jutottak a megyei döntőbe. Itt már hét feladatot kaptak és minden mozdulatukat figyelte az Aradi Virág által vezetett zsűri, melynek tagjai Balla Emőke, Gáspár Gábor, Hadanich Dalma és Vakva Nikolett voltak. Először bemutatkozásként az általuk jónak tartott iskolai lap tartalmáról és készítőiről szóltak.

A megyével és a sajtóval kapcsolatos totót töltöttek ki. Két képfelismeréses feladatuk is volt, hírt és tudósítást írtak, kipróbáltuk a memóriájukat. Mind nagyon szép eredményeket mutattak fel, kiegyenlített volt az eredmény. Ötödik lett a pápai Weöres ötös, negyedik az úrkúti Fapumák, harmadik veszprémi Báthory iskola TollÁszok, második a Bakonynánai Nánai ifjak, első a veszprémi Szilágyi iskola Naplopók csapata, ők jutnak az országos döntőbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!