Hírek

2013.04.26. 14:52

Jegyzet - Minden békát lenyelünk

Átok ül a megyeszékhelyen. Ez jutott eszembe, amikor arról olvastam, hogy csak szeptember végére (?) fejeződhet be a belvárosi rehabilitáció a tervezett július 20. helyett.

Porga Gyula veszprémi polgármester szerint a beruházást a közműtérképek pontatlansága, a vezetékkiváltási nehézségek, az építési engedély módosítása és az elhúzódó tél is nehezítette.

Újabb csúszás, de már megszoktuk. Hányszor halottunk hasonló mentegetőzést az elmúlt években! Érdemes fellapozni az újságokat, szinte minden milliárdos nagyberuházást késve fejeztek be Veszprémben. Az ezeket kísérő botrányokról nem is beszélve. Az évtized turisztikai fejlesztése, a Kolostorok és kertek projekt egy favágóbrigád ámokfutásával kezdődött 2010 januárjában, majd az eleve irreális 2010 nyári átadást különböző indokokkal módosították 2011 márciusára.

Fél évtizedes huzavona előzte meg a Dózsa téri bevásárlóközpont építését. A munka 2010 nyári kezdésekor még a 2011 tavaszi átadásban bíztak, majd többször tűztek ki új határidőket. A megújult teret egy éve, 2012-ben avatták fel. A Veszprémet fenekestől felforgató csatornaberuházás 2009 őszén indult.

Állandó késések miatt a kitűzött egy évből majdnem kettő lett, és csak 2011 májusában végeztek a munkálatokkal. Senki nem lepődött meg azon, hogy a sokat vitatott körfogalom és aluljáró sem készült el határidőre: 2012 májusa helyett év végén "adták át" szép csendben... A Kossuth utcai helyzet sem igazán biztató. Lehet még városházi sajtótájékoztató újabb csúszás(ok)ról. Most viszont annak örüljünk, hogy a hosszú tél után itt a nyár. A többit majd meglátjuk, legfeljebb lenyelünk egy újabb békát! Abban már nagy a gyakorlatunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!