Hírek

2013.04.15. 10:31

Lopott autóval a kerítésnek

Még el tudott futni a helyszínről az a két férfi, akik egy kerítésnek hajtó autóból ugrottak ki 2013. április 9-én Csabrendeken. A bejelentés a kora esti órákban érkezett a Tapolcai Rendőrkapitányságra.

veol.hu

A bejelentő elmondta, hogy Csabrendeken az Ady utcában egy személygépkocsi bőgő motorjára lett figyelmes, amely a kerekeket kipörgetve közlekedett az utcában, majd nem messze kerítésnek ütközött. Csupán néhány perc telt el, amikor a helyszínre induló járőrök újabb információt kaptak az ügyelettől: egy csabrendeki férfi jelentette be telefonon, hogy autóját eltulajdonították.

A rendőrök rövid időn belül a helyszínre érkeztek, ahol a beszerzett információk alapján egyértelművé vált: a balesetet a lopott gépkocsival szenvedték el. Az elvégzett adatgyűjtés két nagytárkánypusztai férfihoz vezette a nyomozókat, akiket rövid időn belül, Nagytárkánypuszta belterületén vontak intézkedés alá.

A helyszínen alkalmazott alkoholszonda minkét esetben elszíneződött. F. Mihály 22 éves és B. Sándor 19 éves helyi lakosokat a Sümegi Rendőrörsre előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki. A férfiak beismerő vallomást tettek, mely során elmondták, hogy a járművet a benne lévő kulccsal indították be. 

A nyomozók F. Mihályt őrizetbe vették, társa szabadlábon védekezhet. A két fiatal ellen jármű önkényes elvétele miatt büntetőeljárás,  F. Mihály ellen emellett engedély nélkül vezetés miatt szabálysértési eljárás is indult a Tapolcai Rendőrkapitányságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!