Hírek

2013.04.19. 12:07

Megkezdődött a húsgyár átvétele

Pápa pénteken délelőtt elutalta azt a 650 millió forintot, amit a Pápai Hús 1913 Kft. törzstőke emelésére szántak első ütemben. Mindezt dr. Áldozó Tamás polgármester jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján.

Tremmer Tamás

A Naplóban már többször is írtunk róla, hogy a városi önkormányzat többségi tulajdonba kíván kerülni a nehéz gazdasági helyzetbe került pápai húsgyárat működtető Pápai Hús 1913. Kft-ben, amit a helyi képviselő-testület egyhangú döntéssel támogat. A tulajdonosváltáshoz - a korábbi hitelekből fakadóan – a Magyar Fejlesztési Banknak és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-nek is hozzá kellett járulni. Mivel ez megérkezett, az önkormányzat csütörtökön délután rendkívüli ülést tartott. Ezt követően pedig a kft. taggyűlésére is került sor.

A polgármester elmondta, visszahívták a régi felügyelő bizottságot (fb), helyette újat bíztak meg, ennek tagjai dr. Áldozó Tamás, Grőber Attila, valamint az üzemei tanács által delegált személy. Az fb. hétfőn lesz teljes, ekkor már elnököt is választanak. Az önkormányzat meghatározott ideig, május 20-ig felhatalmazta Perlaki Csaba interim menedzsert a tulajdonosi jogok képviseletére a Pápai Hús 1913 Kft-ben, illetve a tulajdonosi körbe tartozó Pápai Szeletelt és Darabolt Hústerméket Csomagoló (PSzDHCs) Kft-ben, valamint a Pápa-Ser Kft-ben.

A képviselők döntöttek arról is, hogy tagi kölcsönként további 120 millió forintot juttatnak a Pápai Hús 1913. Kft-nek. Ugyancsak tagi kölcsönt biztosítanak – 37 millió forint mértékben – a PSzDHCs-nek, hogy a most zajló beruházásukat határidőben be tudják fejezni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!