Hírek

2013.04.19. 10:44

Nyaralókat fosztogatott a banda

A rendőrség a napokban elfogott egy Tolna, és két Fejér megyei férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy több nyaralót feltörtek az elmúlt hónapokban Balatonkenesén.

Halmos György

A rendőrség összesen 28 nyaraló feltörésével gyanúsítja a két fiatalkorúból és egy felnőttből álló társaságot. A rendőrség tájékoztatása szerint egy balatonkenesei nyaraló gondnoka tett bejelentést még február elején az almádi kapitányságon, hogy a nyaralóhoz tartozó szerszámtároló ajtaját felfeszítették, a rongálással jelentős kárt okoztak a tettesek.

A kiérkező rendőrök a környéket bejárva megállapították, hogy több ingatlant is feltörtek: csaptelepeket és színesfémként eladható tárgyakat tulajdonítottak el az elkövetők. A mintegy 30 ingatlanban lefolytatott helyszíni szemle során rögzített nyomok, adatok, valamint az adatgyűjtés során látótérbe került egy megyén kívüli társaság, akiket a balatonalmádi nyomozók már jól ismertek. A nyomozás eredményeképpen három gyanúsítottat április 11-én Ozorán és Mezőszentgyörgyön elfogtak. Ketten beismerő vallomást tettek. Mindhárom személy előzetes letartóztatásban van.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!